Rederijen expeditie cruisschepen

Hapag-Lloyd

De Hanseatic en de Bremen De Hanseatic en de Bremen zijn de twee luxe expeditieschepen van de Duitse, gerenommeerde rederij Hapag-Lloyd. Beide schepen hebben de hoogste ijsklasse voor passagiersschepen wat inhoudt dat het schip door ijs heen kan varen en dus tot zo dicht mogelijk bij de kust kan komen. Behoudens het feit dat deze rederij uitblinkt in bijzondere vaarroutes en een uitstekend excursieprogramma, biedt zij u uitgebreide faciliteiten en een prima service. Bovendien zult u aangenaam worden verrast door het hoge niveau van de keuken. Een aantal cruises wordt tweetalig (duits/engels) uitgevoerd.

Vaargebied: Hapag-Lloyd voert expeditiecruises uit in Antarctica, Midden- en Zuid-Amerika, Azië, de Pacific en het Noordpoolgebied.

Oceanwide Expeditions – mv Plancius

Oceanwide Expeditions – mv Plancius Mv Plancius werd in 1976 gebouwd en diende oorspronkelijk als onderzoeksschip voor de Nederlandse marine. Tegenwoordig is het schip eigendom van Oceanwide Expeditions en na een grondige renovatie is ze begin 2010 begonnen aan haar avontuurlijke expeditiereizen naar polaire gebieden. Mv Plancius is een klein schip dat plaats biedt aan 110 passagiers, waardoor u snel contact zult leggen met de bemanning en uw medepassagiers. Het schip is comfortabel van opzet met veel open dekruimte en een ruime observatiesalon om volop te kunnen genieten van de indrukwekkende flora en fauna. Mv Plancius is uitgerust met 10 zodiacs, waarmee u regelmatig avontuurlijke aanlandingen zult maken in een omgeving zonder enige vorm van infrastructuur. Een expeditieteam zal u hierbij begeleiden en informeert u ter plaatse over het wildleven en de natuur. Een unieke ervaring staat u te wachten!

Vaargebied: Mv Plancius vaart in onze wintermaanden in Antarctica (waar het dan zomer is op het zuidelijk halfrond). In de zomermaanden gaat zij op ontdekkingsreis naar de Arctic en bezoekt onder andere Spitsbergen, Groenland, IJsland en de kleinere Noord-Atlantische eilanden.

Orion Expeditions

Orion Expeditions Expeditie reizen zijn er niet alleen naar koude, polaire gebieden. Expeditiecruises worden eveneens uitgevoerd naar (tropische) bestemmingen waar nauwelijks infrastructuur aanwezig is en die het beste vanaf het water waar te nemen zijn. Orion Expeditions voert met name luxe expeditiecruises uit naar de ruige Australische Kimberley Coast, het cultuurrijke Papua New Guinea en de bounty eilanden van de Pacific. Het enige schip van de rederij, de mv Orion, is een kleinschalig, vijfsterren expeditieschip, dat door haar beperkte grootte en de aanwezigheid van speciale rubberboten tot middenin de natuur brengt. De verzorging aan boord is van hoog niveau met een uitstekende keuken. De sfeer is ongedwongen en informeel. U reist met medepassagiers die over het algemeen avontuurlijk en leergierig zijn ingesteld. De cruises worden dan ook begeleid door een ervaren expeditieteam dat u onderweg informeert over eeuwenoude culturen, een indrukwekkende natuur en een kleurrijke en bijzondere fauna.

Vaargebied: Australische Kimberley Coast, Papua New Guinea, de kleine Sunda eilanden, de eilanden van de Pacific, Nieuw-Zeeland, Borneo, Japan en Antarctica.

Silversea

Expeditieschip Silversea stuit op een trotse ijsbeer In 2009 heeft Silversea haar eerste expeditieschip, de Prince Albert II, in de vaart genomen. Dit comfortabele schip combineert spectaculaire expeditiereizen naar onherbergzame gebieden met pure luxe en een uitmuntende service, zoals u van Silversea gewend bent. Het schip biedt plaats aan maximaal 132 passagiers en beschikt over 8 eigen Zodiacs, waarmee u regelmatig aan land gaat. Na een indrukwekkende excursie, onder begeleiding van het deskundige expeditieteam, is het aangenaam toeven in de panoramalounge, waar tijdens de High Tea lekkernijen als verse pannenkoekjes, warme scones en allerlei soorten taartjes en sandwiches worden gepresenteerd. Een heerlijk moment om de indrukken van die dag de revue te laten passeren terwijl de pianist op de achtergrond een gezellig deuntje speelt.

Vaargebied: De Prince Albert II vaart in de zomer naar Spitsbergen, Groenland en Oost-Canada. Via Midden-Amerika reist zij af naar het meest zuidelijke puntje van Zuid-Amerika, de basis voor prachtige reizen naar Antarctica.